zaterdag 31 oktober 2015

Leren wat je kunt over narcisme is de eerste stap in het herstel

Wanneer we voor het eerst leren over de narcistische stoornis, dan is het vaak moeilijk om met deze confronterende informatie om te gaan. Het zijn vaak harde lessen om te leren, toch helpt dit vernieuwde bewustzijn en zal het leerproces het herstel van een relatie met een narcist versnellen. 

Een belangrijke factor in de geestelijke vooruitgang bij het herstel is dat we onze ervaringen "assimileren". Daarmee bedoel ik dat we nadenken over wat er met ons is gebeurt tot we het begrijpen, emotioneel, intellectueel, instinctief, filosofisch en spiritueel.
Een van de dingen die ik doe om mijn ervaring te assimileren is om erover te schrijven. Dit werkt voor mij. Veel mensen schrijven in een dagboek. Sommige mensen verkiezen om te leren door in therapie te gaan of om veel te lezen.
Een ander belangrijk hulpmiddel voor een versnelde vooruitgang ‘op het pad van het herstel’ is het lotgenoten contact. Er zijn anderen die in staat zijn om informatie te delen die geschikt is voor ons herstel.
Er zij anderen die het pad vóór ons hebben betreden, en terwijl hun ervaringen niet precies hetzelfde zijn als de onze, kunnen we er wel waardevolle informatie in vinden voor volgen van onze eigen weg. We lopen ieder op ons eigen pad, maar we zijn niet alleen!
Als je geïnteresseerd bent om meer te leren over narcisme, dan kun je ook de serieE-books "Verraden door Liefde" lezen. Het bespreekt het narcisme van het herkennen, het hanteren tot en met het herstellen van een destructieve relatDe serie is beschikbaar in PDF-formaat en te bestellen via de onderstaande link.

Geen opmerkingen: