donderdag 19 mei 2016

Rooslezing: Voorbij het narcisme In je relaties, familie en werk

Voorbij het narcisme in je relaties, familie en werk, is het nieuwe boek van Mjon van Oers. In deze lezing zal Mjon op een heldere manier laten zien hoe narcisme invloed kan hebben op alle facetten van het leven én wat je kunt doen om jezelf te beschermen.

Vind je weg terug – voorbij het narcisme én de narcist – terug naar liefde voor jezelf.

Lezing: Voorbij het narcisme In je relaties, familie en werk
Georganiseerd door: Roosevenementen | Stichting de Roos
Wanneer: 17 juni 2016 van 20:00 tot 22:00 uur
Narcisme kent vele gradaties. Een gezonde dosis is nodig om goed te kunnen functioneren in onze veeleisende maatschappij. Het is iets anders als mensen bewust liegen en bedriegen om er zelf beter van te worden. Dan kan narcisme een gevaarlijke stoornis zijn die veel schade kan aanrichten. Een narcistische partner, ouder, kind, collega of baas is een sluipende, verwoestende factor die de kwaliteit van het leven ondermijnt.
In de lezing Voorbij het narcisme in je relaties, familie en werk laat Mjon van Oers, op een heldere manier zien hoe narcisme invloed kan hebben op alle facetten van het leven én wat je kunt doen om jezelf te beschermen.
Charmeur of misbruiker?
Bij narcisme denken veel mensen aan iemand met teveel eigenliefde. Maar bij een narcist gaat het om een diepgaand patroon van grootsheid, behoefte aan bewondering en gebrek aan empathie. De vraag is: hoe kun je een narcist doorgronden als een persoon met een gestoorde persoonlijkheid en jezelf beschermen? Je kunt niet in iemands hoofd kijken om te zien of diegene misschien grootheidswaanzin heeft, denkt bijzondere rechten te hebben en er op uit is om je te misbruiken. Daarom is het belangrijk om signalen van een narcistische stoornis te leren herkennen en dat je leert hoe je je ertegen kunt wapenen.
Van angst naar liefde
Voorbij het narcisme is een lezing voor iedereen die met dit complexe fenomeen te maken heeft. Geïnspireerd door haar eigen ervaringen is Mjon van Oers op zoek gegaan naar de achterliggende oorzaken voor de vaak onzichtbare macht van de narcist en de onmacht van zijn slachtoffers. Mjon verduidelijkt niet alleen de psychologie van de narcist, maar geeft je ook veel meer inzicht in wat je overkomt en handvatten om je leven in eigen hand te nemen.

Geen opmerkingen: